Op Weg Naar Het VaderHuis
NIEUW
FOLLOW
Ga naar de inhoud

Twee Strijd

Twee Strijd

Statenvertaling 1618-1619
 
Gebed bij het Opstaan
 
In mijn bedje warm en zacht, sliep ik rustig deze nacht,
en nu ik weer op mag staan, vraag ik Heer, wil met mij gaan.
 
Geef dat ik op deze dag, heel veel aan U denken mag.
Leer mij leven zo 't behoort, leid mij door Uw Geest en Woord.
 
Amen
 
Auteur: Ds. J. de Liefde
Jan de Liefde (Amsterdam, 25 december 1814 - Haarlem, 1869) was een Nederlands predikant, evangelist en schrijver van christelijke boeken en liederen.
Gebed voor het Slapen gaan
 
Vroeger leerde mijn moeder mij het gebedje: Ik ga slapen, ik ben moe. Iedere avond zei of het was meer zingen, zong ik het gebedje voor God.
Ik ga slapen, ik ben moe, 'k sluit mijn beide oogjes toe,
Heere houd ook deze nacht, over mij getrouw de wacht.

't Boze dat ik heb gedaan, zie het Heere toch niet aan.
Schoon mijn zonden vele zijn, maak om Jezus wil mij rein.
 
Amen
 
Auteur: Ds. J. de Liefde
Jan de Liefde (Amsterdam, 25 december 1814 - Haarlem, 1869) was een Nederlands predikant, evangelist en schrijver van christelijke boeken en liederen.

Het schrijven van een Trilogie
 
Inhoudt van deze trilogie:
 
Twee Strijd
Is de Strijd binnen in de mens, die voornamelijk ontstaat door twijfel en angst. Er is een Strijd gaande in ieder mens, een Strijd tussen goed en kwaad. Die Strijd is hevig, maar ook gevaarlijk. Zonder goed voorbereidt te zijn op de weg die je gaat in het leven, zal je zonder pardon neergeveld worden in een wereld waar de duisternis alle dagen op de loer ligt. Een duisternis zo donker dat God besloot Zijn Zoon in te zetten in die Strijd. Onze Strijd werd Zijn Strijd en toch, besluit menig mens zijn/haar eigen Strijd te strijden.
 
Danger Zone
Het tweede artikel gaat over het Gebied, waarin wij leven en ook al lijkt alles zo vredig om ons heen, moeten we ons realiseren dat we in bezet Gebied leven. Alles wat wij zien in deze wereld is verloren Gebied, dat in handen ligt van de duisternis, die volop over deze aarde regeert.
 
Gevaarlijke Wateren
Het derde artikel laat zien waar de Strijd hoofdzakelijk plaats vindt en dat is in onze Gedachten, want in onze Gedachten komen kwade overleggingen voort die leiden naar de zonde. Door te zondigen raken wij ver van God verwijderd. Alleen door erachter te komen wat er zich in onze Gedachten afspeelt, kunnen we de duisternis overwinnen en het contact met God herstellen. Wij gaan leren om de opgebouwde bolwerken in de loop van ons leven, door de duisternis, af te breken en te letten op onze Gedachten. Dit betekent dat je niet je medemens in de gaten moet houden, maar jezelf. Ieder uur, ieder minuut van de dag dien je te letten op de Gedachten die bij je opkomen en als je dat gaat lukken, dan ben ik ervan overtuigd dat je leven gaat veranderen in de positieve zin.
 
Het schrijven van deze trilogie is ook een stukje verwerkingsproces voor mijzelf. Door het herkennen van mijn innerlijke Strijd wordt de Weg vrijgemaakt om dichter bij God te komen, zodat mijn Vijand minder vat op mij krijgt. Mijn Vijand heeft het grootse gedeelte van mijn leven bepaalt hoe ik moest leven. Het wordt tijd dat daar verandering in komt, niet alleen voor mij, maar ook voor de lezer van dit artikel. Claim je Vrijheid die jou door God is gegeven!
Samenwerken met God

Het idee van dit artikel ontstond spontaan, nadat ik een foto van mijzelf probeerde te maken via de app Photo Lab. Het resultaat van de nieuwe foto mag er, naar mijn mening, zijn. Smaken verschillen natuurlijk en daar kwam ik vrij snel achter toen ik aan een aantal mensen de foto liet zien. Eentje was heel spontaan en twee vonden hem eng. Helaas is deze wereld eng en aan mij, mijn broeders en zusters de taak om hier iets aan te gaan doen.

Wat veel christenen zich niet realiseren is dat God het van ons moet hebben. De vraag: Waarom doet God er niets aan? Is eigenlijk de verantwoordelijkheid van jezelf afschuiven om er zelf niets aan te hoeven doen. Wij zijn Gods ambassadeurs in een zeer onvolmaakte wereld. Wij zijn, Zijn handen en voeten om het Evangelie in deze wereld te brengen.

In Markus 16:15 staat:
En Hij zeide tot hen: Gaat heen in de gehele wereld, predikt het Evangelie aan alle kreaturen.

Evangeliseren en Genezingen, zoals Markus schrijft = Actief samenwerken met Jezus en Vader God, waarbij we agressief zullen worden aangevallen in de Strijd door duistere machten. Voor uitgebreide informatie lees het vertaalde boek: De Autoriteit van de Gelovige.

De foto rechtsboven in beeld, heeft iets mysterieus en hoewel ik zie dat ik het ben, zou het ook zo een ander kunnen zijn. Er is herkenning, maar ook weer niet. Is dat in de loop van ons leven ook niet zo?  Ik ken dat gevoel in ieder geval wel. Twee personen spiegelen elkaar in de foto: de duisternis (zwart) en het licht (goud).

De Kleur Zwart

Zwart wordt vaak beschouwd als de donkerste kleur die er is. Het is echter geen kleur zoals de andere kleuren. Zwart is feitelijk het ontbreken van alle licht. Dus is zwart dan wel een echte kleur? Nee! Zwart is de duisternis.
God heeft niets met de duisternis en in Genesis 1:2-3 lezen we wat Hij met de duisternis doet:
De aarde nu was woest en ledig, en duisternis was op den afgrond; en de Geest Gods zweefde op de wateren.
En God zeide: Daar zij licht! en daar werd licht.
 
Het eerste wat God deed op Zijn eerste Scheppingsdag was een licht creëren die een scheiding maakt tussen de langdurige duisternis.
In Genesis 1:4-5 staat:
En God zag het licht, dat het goed was; en God maakte scheiding tussen het licht en tussen de duisternis.
En God noemde het licht dag, en de duisternis noemde Hij nacht. Toen was het avond geweest, en het was morgen geweest, de eerste dag.

 
Dank U Here God voor deze uitleg die U aan mij heeft gegeven. Het schrijven van artikelen is niet zo eenvoudig als het lijkt en ondanks dat ik de afgelopen periode weer was vastgelopen en ik niet meer wist wat ik moest schrijven, inspireert U mij toch steeds weer. Geduld is een schone zaak, die ik af en toe toch weer moet opbrengen. Op Zijn Tijd en NIET op mijn tijd.
 
De Kleur Goud
 
Goud staat voor Gods aanwezigheid en Gods voorziening. God is alom aanwezig, waar je ook kijkt of bent. Of je het nu wel of niet wilt zien, Hij wil bij mensen zijn, bij ons wonen, dat is wat Hij graag wil. Dat was een van de voornaamste redenen dat Hij de mens heeft gemaakt. Als je de Here Jezus in je leven binnen laat, komen Hij en Zijn Vader in je wonen. Je krijgt als het ware naast die duisternis (zwart) een Licht (goud) in jouw leven die je gaat begeleiden op je levensweg. De duisternis probeert nog steeds aan jou te trekken en het lijkt vaak of die duisternis sterker is dan het Licht, maar dat is niet zo. Het is een keuze die jezelf moet maken: Welke kleur volg jij?
 
Goud wijst ook op het komende Nieuwe Jeruzalem, want in Openbaring 21:18 staat:
En het gebouw van haar muur Jaspis; en de stad was zuiver goud, zijnde zuiver glas gelijk.
Lucy een Wonder van God
 
Twee Strijd gaat over jou en over mij, maar ook over de fictieve Lucy, haar geboorte en haar levensweg. Hoe zij geconfronteerd wordt met die Twee Strijd in haar leven. De ene kant van haar wil anders leven dan de andere. Ik durf te stellen dat 99% van de mensen op deze aarde in een Twee Strijd zit verwikkeld. Toch hoeft niemand die Strijd alleen te doen, want iedereen heeft namelijk in die Strijd een keuze.
 
De Geboorte
 
Daar ligt je dan in je wiegje, net geboren uit het veilige geborgen plekje in de buik van jouw moeder en je hebt geen flauw idee wat je te wachten staat. Je hebt zojuist de overstap gemaakt van je vertrouwde omgeving naar een kille wereld. Tevreden kijken papa en mama naar hun nieuwe spruit in de wieg. Ach wat lief! “Waar ben je dan?”, vraagt een buigende buurvrouw. Hier natuurlijk! Zou je reactie zijn als je het begreep en kon praten. Je ziet de grote mensen gekke bekken trekken en moet daar smakelijk om lachen, want je gunt hun ook wel een pleziertje. Als jij lacht doet hun dat namelijk weer goed. Je bent de trotse bezitster van de naam Lucy. Een naam gekregen van jouw ouders. Niet dat jij die naam zo leuk vindt, maar omdat je ouders vinden dat je met deze naam door het leven moet gaan.
 
De Reis Begint
 
De eerste stapjes komen in zicht en ook al gaat het eerst wat ongemakkelijk, want die beentjes willen niet altijd wat jezelf wil, moeten papa en mama op een gegeven moment nog sneller lopen, willen ze je bijhouden en hun huisraad veiligstellen. Wat voor handen is dat wil je natuurlijk hebben. Hebbe Hebbe! Je bent op ontdekkingsreis. Als de eerste woordjes uit jouw mondje komen, dan kun je vertellen wat je wilt, alleen komt het er in het begin moeilijk uit. Duh!! Mama zegt steeds hetzelfde. Nu weet ik het wel. Je eerste of zoveelste kind is een geschenk van God. Helaas begrijpen heel veel mensen dit niet, dat het echt een groot klein wonder is: Een Wonder van God! Dit Wonder van God wordt helaas door sommige mensen afgebroken, als je niet volmaakt of nog niet welkom bent. Lees eens het artikel: Het Ongeboren Kind.

Je Kiesrecht
 
Als je welkom bent, ook met al je gebreken, dan betreed je een wereld waar een gigantische vloek op rust. De eerste Strijd, het geboren mogen worden, heb je overleefd. De volgende fase van de Strijd begint! Twee Strijd is onzekerheid, want keuzes maken is niet altijd gemakkelijk. Vaak resulteert het kiezen in een inwendige strijd en ook al lijken sommige keuzes vrij onschuldig, je keuze kan wel verstrekkende gevolgen hebben. Je beslist bijvoorbeeld met wie je een relatie begint, wat voor werk je gaat doen, hoeveel kinderen je wilt hebben en waar je wilt gaan wonen. Je maakt een keuze in vrienden, wie wel en wie niet tot jouw vriendenkring behoren.
 
Er komt een periode in jouw leven dat je ook een keuze gaat maken of je het Reddingswerk van de Here Jezus aan het Kruis gaat accepteren of niet. Als je geluk hebt word je geboren in een christelijk gezin, maar helaas geeft dat geen garantie, want papa en mama zijn vaak verre van volmaakt. Hun onderlinge ruzies vormen jou en tekenen een deel van jouw toekomst: Hoe jij gaat leven. Waarom doen papa en mama dat? Hoort dit bij het christelijk geloof? Je gaat je er een beeld van vormen of dit normaal is of niet. Verder liggen op jouw levensweg diverse verleidingen op de loer die je vroeg of laat zullen laten wankelen. Welkom op de planeet die aarde heet!
 
Verleidingen
 
Een van de grootste valkuilen in de loop van een mensenleven zijn verleidingen en die komen in diverse variaties voorbij. Ieder mens valt voor één of meerdere verleidingen, maar niet ieder mens valt voor dezelfde verleiding. Verleidingen ontstaan vaak door een ontevreden gevoel in het lichaam. Dit ontevreden gevoel kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld: teleurstellingen, minderwaardigheidsgevoel en eenzaamheid.

In dit artikel komt een extreme verleiding met de naam Drugs aan bod, waarbij je zult denken: Ach waar ik mee worstel is nog niet zo erg. In het 3e artikel Gevaarlijke Wateren zal je zien dat ook minder extreme verleidingen gevaarlijk zijn en tot een verslaving kunnen leiden en dat is: Roddel of Haat.
 
Alle verleidingen hebben één doel: Je ver bij God vandaan te trekken. Verleidingen zorgen ervoor dat je constant gefocust bent op: Die Verleiding! Er is geen plaats meer voor God, maar ook heel vaak niet meer voor familie of vrienden. De duisternis weet namelijk dat als jij te dicht bij God komt en je uitsluitend gefocust bent op Hem, jij een machtig tegenstander bent.
 
Mensen die geld op hun nummer 1 positie hebben staan, alleen maar om in overvloed te kunnen kopen en leven, worden constant verleidt tot het verkrijgen van meer, immers is hun blik volledig gericht op het bezitten van iets en dit iets leidt uiteindelijk tot niets.
 
In 1 Timotheüs 6:11 staat:
Doch die rijk willen worden, vallen in verzoeking, en in den strik, en in vele dwaze en schadelijke begeerlijkheden, welke de mensen doen verzinken in verderf en ondergang.
Want de geldgierigheid is een wortel van alle kwaad, tot welke sommigen lust hebbende zijn afgedwaald van het geloof, en hebben zichzelven met vele smarten doorstoken.
Maar gij, o mens Gods, vlied deze dingen; en jaag naar gerechtigheid, godzaligheid, geloof, liefde, lijdzaamheid, zachtmoedigheid.

Drugs
 
Een van de gevaarlijkste verleidingen is het geestverruimende middel drugs. Drugs is een middel die door de mens wordt gebruikt om de ellendige situatie, waar hij/zij zich in bevind, te ontvluchten. Hun lichaam maakt door het gebruik van dit middel een soort metamorfose door, waarbij ze zich tijdelijk in een andere belevingswereld bevinden. Uit de misère! Maar in feite in een andere misère.
 
Zegt de Bijbel iets over drugs? In Galaten 5:20 vinden we de volgende tekst:
Afgoderij, venijngeving, vijandschappen, twisten, afgunstigheden, toorn, gekijf, tweedracht, ketterijen,
 
Het woord Venijngeving betekent: gif menging, toverij. In onze vertaling wordt het woord Pharmakeia vertaald met toverij. Pharmakeia betekent ook het gebruiken van geestverruimende middelen. Drugs valt onder occultisme en bij gebruik van dit middel kun je je geest openstellen voor invloeden vanuit de duistere wereld.
 
In het E.O programma de verandering wist een voormalige drugsgebruiker, die de Here Jezus heeft leren kennen, te vertellen dat hij tijdens het gebruik van drugs de duivel heeft gezien. Niet voor niets zijn het dus geestverruimende middelen. Je betreedt met dit middel namelijk de geestelijke wereld van de duisternis en dit middel wordt rijkelijk door hen verstrekt. De duisternis beloofd de mens via het gebruik van drugs een betere wereld.
Lucy is Volwassen
 
Kleine kinderen, kleine problemen. Grote kinderen, grote problemen. Deze uitspraak ben ik vaak eens tegengekomen in mijn werkzaamheden. Het is onvoorstelbaar dat een onschuldig geboren baby die in de wieg ligt later kan uitgroeien tot een verslaafde drugsgebruiker of een op seks beluste persoon. Toch is dit de realiteit! Dit betekent niet dat diegene daar zo blij van wordt, maar ze ontvluchten de Twee Strijd die gaande is binnen in het lichaam.
 
Op haar levensweg heeft Lucy ook al het een en ander meegemaakt. De scheiding van haar ouders en de enorme ruzies die ze altijd hadden, de pesterijen op school, zijn allemaal zaken die Lucy hebben gevormd. Lucy is 30 jaar en krijgt een relatie met een man van 34 jaar. Haar twee eerdere relaties zijn mislukt, maar bij deze charmante man vindt zij rust en bij hem voelt zij zich veilig, maar schijn bedriegt. Deze man draagt een duister geheim met zich mee en daar gaat Lucy de dupe van worden. Hij vraagt haar om een koffertje met inhoud van kantoorartikelen naar een kantoorpand te brengen.
 
Bij het afgeven van het koffertje komt ze erachter dat er drugs in de koffer zit met de naam CPH4. De criminele organisatie wil haar overhalen om voor hen te gaan werken en als ze dit weigert wordt ze bewusteloos geslagen en wordt de drugs in haar lichaam geplaatst via een operatie. Een van de bende leden schopt haar in haar lijf, als ze niet op zijn ziekelijke drang om seks met hem te hebben ingaat, waardoor de drugs in haar buik knapt. De drugs gaan razendsnel door haar lichaam. Tijdens de hevige pijnen die zij voelt met wat de drugs in haar lichaam doet, ziet zij diverse locaties voorbijkomen, waarbij het lijkt alsof ze in een tijdmachine zit (Lees het artikel: De Tijdmachine). De boze machten maken hun belofte om in een betere wereld te leven waar, echter is die belofte van voorbijgaande aard, want daarna kom je terug in de realiteit.

Win de Twee Strijd
 
Lucy is een film, waarin actrice Scarlett Johansson de rol van Lucy speelt. Het verhaal over de drugs CPH4 waar ik hiervoor over schreef is afkomstig uit de film. Er waren mensen die na het zien van de film geïnteresseerd waren, waar ze de drugs CPH4 konden krijgen. Lucy wordt door de drugs namelijk een vrouw met Superkracht en die Superkracht wilden deze mensen ook graag bezitten. Door Twee Strijd ontstaat het gebruik van drugs, maar ook andere verslavingen zijn een gevolg van Twee Strijd in het lichaam.
 
Hoe win je de Twee Strijd in je lichaam? Door in geloof te vertrouwen op God! In het geloof schuilt de Kracht van God en niet in drugs of welk andere verleiding. Om deze Kracht van God te leren toepassen in ons leven moeten we ons eerst realiseren in welk Gebied wij leven en wie dit Gebied als zijn eigendom opeist en welke keuze dat we gaan maken op het Kruispunt van ons leven en dit gaan we ontdekken in het volgend artikel: Danger Zone.
 
Win de Twee Strijd in jouw leven samen met Jezus!
 
28 november 2017
Terug naar de inhoud