Op Weg Naar Het VaderHuis
Belangrijke artikelen - klik de link
FOLLOW
Ga naar de inhoud

Mijn Vrijheid

Mijn Vrijheid

Dit korte artikel Mijn Vrijheid is in de ik vorm geschreven.
Die ik, heeft betrekking op ieder mens die niet meer in zijn/haar eigen Vrijheid leeft.
Toen ik geboren ben zei God tegen mij: alsjeblieft dit is jouw leven, jouw leven in Vrijheid gegeven. Doe er iets moois mee, want dit leven heb Ik aan jou gegeven en is het kostbaarste bezit wat jij hebt.
Geniet van jouw leven en wees goed voor jezelf, maar ook voor andere mensen. Goed zijn voor andere mensen is bij mij geen probleem. Ik sta klaar voor een ieder die mij nodig heeft en mag graag anderen een plezier doen.
Goed zijn voor mijzelf gaat mij niet zo goed af en ik kom er in de loop van mijn leven achter dat het eigenlijk helemaal niet mijn eigen leven is die ik graag zou willen leven, maar het leven dat mensen van mij verwachten. Ik wordt dus geleefd! Doe dit! Doe dat! Doe zus! Doe zo! Het lijkt wel een ambulance met een loeiende sirene, die onderweg is en aan boord van die ambulance bevindt zich een patiënt.
Die patiënt ben ik, want mijn eigenwaarde gaat helemaal verloren. Wie ben ik eigenlijk? Waarvoor leef ik eigenlijk? Hoe kan een ander dat van mij verlangen,  terwijl ik wel voor hun klaar sta en doe wat zij willen.
Zelf leven ze wel hun eigen leven en doen waar ze zin hebben. Ik was toch in Vrijheid geboren? God heeft mij die Vrijheid wel gegeven, maar het zijn andere mensen die mij die Vrijheid afnemen.
Nu kan ik anderen de schuld geven dat ze mij die Vrijheid afnemen, maar ik sta het hun wel toe dat ze dit met mij doen. Dus in feite ben ik mede schuldig aan mijn eigen situatie.
Ik hecht dus meer waarde aan wat een ander van mij verwacht dan dat God mij bij mijn geboorte heeft meegegeven: Mijn Vrijheid! Wil ik dit doorbreken, dan zal ik een ander verdriet gaan doen, immers doe ik dan niet meer wat men van mij verwacht. Doorbreek ik het niet dan doe ik mijzelf verdriet en stel God teleur. Kiezen voor mijzelf is de beste optie en het belangrijkste wat ik kan doen.
Kies ik voor mijzelf, dan kies ik ook voor God die mij die Vrijheid gegeven heeft.

23 mei 2016

Jij bent toch geen Trekpop?
Terug naar de inhoud